307 Forum

Je voelt je (soms) lekkerder in een peugeot...
Het is nu do 18 dec 2014 - 22:09:29

Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]




Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 12 berichten ] 
Auteur Bericht
BerichtGeplaatst: za 08 apr 2006 - 14:50:24 
Offline

Geregistreerd: zo 26 maart 2006 - 14:53:46
Berichten: 22
Sinds een tweetal maanden ben ik in het bezit van een Peugeot 307 XS Break. Standaard zit hier het RD3-systeem af-fabriek in gemonteerd. Aangezien de kwaliteit van dit systeem niet echt aan mijn eisen voldoet, wil ik deze laten vervangen door een after-sale radio-cd van bijvoorbeeld Pioneer. Ik heb op dit forum gelezen dat er mogelijkheden zijn om de bediening aan het stuur te kunnen blijven gebruiken. Hoe zit het echter met het subdisplay waar momenteel de gegevens van de radio en de boordcomputer op worden weergegeven ? Op de site http://www.407forum.nl/~peugeotdata/data/307.php heb ik gelezen dat het mogelijk is om het subdsiplay te vervangen, waardoor je de functies (menu, mode etc) die nu op de standaardradio zitten kan blijven gebruiken (de resolutie van het display wordt echter wel aanzienlijk beperkt). Aangezien de resolutie veranderd, hoe worden de gegevens van de boordcomputer dan weergegeven ? Heeft iemand ervaring met het bovenstaande ?


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel:
BerichtGeplaatst: za 08 apr 2006 - 20:21:09 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: wo 27 apr 2005 - 16:36:22
Berichten: 498
Woonplaats: Groningen
Welkom :)

Hier is al erg veel over gepost.

1 van de topics: viewtopic.php?t=54&highlight=stuurbediening+pioneer

_________________
Geen peuguot meer :)


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel:
BerichtGeplaatst: za 08 apr 2006 - 21:31:20 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: vr 29 jul 2005 - 00:14:38
Berichten: 739
behalve de interface zou je ook een afstandbedieningsunit kunnen monteren, deze komt bij de handrem ipv de bekerhouders. Het vervangen van het display is een veel duurder en de bediening is beroerd.

"diesel" heeft deze modificatie met succes uitgevoerd
http://www.407forum.nl/~peugeotdata/data/307canabunitmfd.htm

axl


Omhoog
 Profiel  
 
BerichtGeplaatst: zo 09 apr 2006 - 13:52:18 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: zo 07 aug 2005 - 13:32:27
Berichten: 3474
milcodek schreef:
Sinds een tweetal maanden ben ik in het bezit van een Peugeot 307 XS Break. Standaard zit hier het RD3-systeem af-fabriek
............................... waardoor je de functies (menu, mode etc) die nu op de standaardradio zitten kan blijven gebruiken .


Heb je een RD3 of RD4.

RD3 heeft namelijk geen menu bediening.

gr Rick

_________________
308 THP CC
308 SW Feline
208 1.2vti 3drs Allure
308SW GT THP205 Bleu Magnetic: in bestelling


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel:
BerichtGeplaatst: zo 09 apr 2006 - 14:40:27 
Offline

Geregistreerd: zo 26 maart 2006 - 14:53:46
Berichten: 22
Nog eens nagekeken. Betreft inderdaad RD4 (vesie 6.6, monochroom display C). De vraag blijft echter of na vervanging van de RD4 door een after-sale radio de gegevens van oa de tripcomputer nog worden weergegeven op het sub-display ?


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel:
BerichtGeplaatst: zo 09 apr 2006 - 14:44:11 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: wo 27 apr 2005 - 16:36:22
Berichten: 498
Woonplaats: Groningen
Boordcomputer gegevens (die je kunt doorlopen door op ruitewisserpook te drukken) blijven gewoon zichtbaar. Bij mij in ieder geval.

Zie ook: viewtopic.php?t=538

_________________
Geen peuguot meer :)


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel:
BerichtGeplaatst: zo 09 apr 2006 - 20:13:14 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: zo 07 aug 2005 - 13:32:27
Berichten: 3474
milcodek schreef:
Nog eens nagekeken. Betreft inderdaad RD4 (vesie 6.6, monochroom display C). De vraag blijft echter of na vervanging van de RD4 door een after-sale radio de gegevens van oa de tripcomputer nog worden weergegeven op het sub-display ?


Zoals reed in een eerder topic gemeld zit bij ons een Blaupunkt radio met interface erin ipv de RD4.
Voordat de RD4 eruit is gehaald heb ik het display op de stand "tripcomputer - datum en tijd" gezet.
Deze staat dus constant in het beeld.
De overige functies uit het menu zijn beschikbaar via de handel aan het stuur.

Dit zal bij de Pioneer interface nagenoeg hetzelfde werken neem ik aan.

gr Rick

_________________
308 THP CC
308 SW Feline
208 1.2vti 3drs Allure
308SW GT THP205 Bleu Magnetic: in bestelling


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel:
BerichtGeplaatst: zo 09 apr 2006 - 20:57:34 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: wo 10 aug 2005 - 13:26:02
Berichten: 113
@ Super-Cab

Hoe verstel je de datum cq tijd ?


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel:
BerichtGeplaatst: ma 10 apr 2006 - 18:01:59 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: zo 07 aug 2005 - 13:32:27
Berichten: 3474
Diesel schreef:
@ Super-Cab

Hoe verstel je de datum cq tijd ?


Via de handel aan het stuur.

Door de sourceknop 2x snel achtereen in te drukken kom je in het menu
met de voorruit toets >> wandel je door de schermpjes
>> even vasthouden wordt als ENTER aangezien etc. etc.

Even spelen, de beschrijving bij de interface was niet al te duidelijk.

gr Rick 8)

_________________
308 THP CC
308 SW Feline
208 1.2vti 3drs Allure
308SW GT THP205 Bleu Magnetic: in bestelling


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel:
BerichtGeplaatst: di 11 apr 2006 - 12:12:04 
Offline

Geregistreerd: zo 26 maart 2006 - 14:53:46
Berichten: 22
Nagevraagd bij pioneer. Voor de 307 geproduceerd t/m mei 2005 is er inderdaad een adapter beschikbaar (stuurbediening+subdisplay = CA-D-PI.030). Na deze datum is momenteel echter alleen een adapter voor stuurbediening beschikbaar. Uit de voorgaande post begrijp ik dat bij Blaupunkt het menu beschikbaar is via de 'radio'-bediening aan het stuur.
Inzake pioneer kan ik hier niks over terugvinden. Ook bij de helpdesk wisten zij mij dit niet te vertellen. Vraag is dus of na plaatsing van de adapter het menu toegangkelijk blijft (dmv bijvoorbeeld 2 maal source-toets, zoals bij Blaupunkt) voor instelling van de boordcomputer (bv km/l of l/100 km) ?


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel:
BerichtGeplaatst: di 11 apr 2006 - 23:05:53 
Offline

Geregistreerd: di 11 apr 2006 - 20:09:47
Berichten: 8
@ Super-Cab
>>Via de handel aan het stuur.
>>
>>Door de sourceknop 2x snel achtereen in te drukken kom je in het >> menu met de voorruit toets >> wandel je door de schermpjes
>> even vasthouden wordt als ENTER aangezien etc. etc.

Bij mij werkt dat niet (er gebeurd helemaal niets) of werkt dat alleen maar in combinatie met een Blaupunkt radio als je een stalk adapter ertussen hebt zitten?


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel:
BerichtGeplaatst: wo 12 apr 2006 - 22:02:50 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: zo 07 aug 2005 - 13:32:27
Berichten: 3474
klipvis schreef:
@ Super-Cab
>>Via de handel aan het stuur.
>>
>>Door de sourceknop 2x snel achtereen in te drukken kom je in het >> menu met de voorruit toets >> wandel je door de schermpjes
>> even vasthouden wordt als ENTER aangezien etc. etc.

Bij mij werkt dat niet (er gebeurd helemaal niets) of werkt dat alleen maar in combinatie met een Blaupunkt radio als je een stalk adapter ertussen hebt zitten?


Dit werkt inderdaad alleen zoals beschreven icm de interface van Blaupunkt.....

_________________
308 THP CC
308 SW Feline
208 1.2vti 3drs Allure
308SW GT THP205 Bleu Magnetic: in bestelling


Omhoog
 Profiel  
 
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 12 berichten ] 

Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 0 gasten


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen
Je mag geen bijlagen toevoegen in dit forum

Zoek naar:
Ga naar:  
POWERED_BY
phpBB.nl Vertaling